پس از ابلاغ برگ لازم الاجراء می توان در مواردی درخواست ابطال اجرائیه غیرمالی را مطرح نمود. برگ لازم الاجراء آن است که بدون احتیاج به صدور حکم از جانب محاکم توسط مأموران دولتی قابلیت اجرایی دارد. همچنین هرگاه به هر دلیلی حکم اجرا نشود و از زمان ابلاغ، مهلت اعتراض سپری شود تا اجرائیه صادرگردد یا تمبر اجرایی در مرحله اجرا یا تمبر وکالت باطل نشده باشد دعوای ابطال اجرائیه غیرمالی قابل طرح می باشد.
مراجع صدور اجراییه
مراجعی که خود تحت شرایطی می توانند اقدام به صدور اجرائیه جهت توقیف اموال نمایند معادل مبلغ مندرج در آن را نمایند، به دو دسته تقسیم می شود که مراجع دادگستری و غیر دادگستری.
مراجع دادگستری که دادگاهها و شوراهای حل اختلاف هستند که با رسیدگی در ماهیت دعوی طرفین و ادله اقدام به صدور رای و متعاقبا، صدور اجرائیه می نمایند.
مراجع غیر دادگستری بدون اینکه در ماهیت دعوی طرفین دعوی ورود پیدا کنند و تنها با توجه به مفاد اسناد رسمی لازم الاجرا یا اسناد عادی لازم الاجرا که حاکی از وجود طلب به نفع دارنده و به نام طلبکار در سند می باشد، اقدام به صدور اجراییه و توقیف اموال متعهد معادل مبلغ مندرج در سند مربوطه،می کنند تا با انتقال آن اموال توقیف شده(خواه پول یا عین معین)به طلبکار در سند، موجبات استیفای طلب طلبکار را فراهم کنند.
مدارك و منضمات مورد نياز جهت طرح دعوای ابطال اجرائیه (موضوع اجرائیه غیر مالی است) :
1- تصوير مصدق اجرائيه (اختیاری)
2- تصوير مصدق سند انجام يا سقوط تعهد (اختیاری)
3- به همراه داشتن كارت ملي جهت احراز هويت و كارت عابر بانك جهت پرداخت هزينه ي دادرسي الزامي است.
*در صورت عدم وجود مدارك اختياري فوق مي توانيد يكي از دلایل ذيل را ارائه نماييد.
1- استماع شهادت شهود و مطلعين. 2- شماره پرونده استنادي. 3- تحقیقات محلی. 4- درخواست استعلام. 5- درخواست جلب نظر کارشناس. 6- معاینه محلی. 7- ساير دلايل و مستندات