اعتراض به تصمیم واحد ثبتی
اعتراض به تصمیم واحد ثبتی
افراز املاکی که جریان ثبتی آن به پایان رسیده اعم از اینکه در دفتر املاک ثبت شده و یا نشده باشد، به عهده واحد ثبتی محل وقوع ملک می باشد. اما به سبب رعایت حقوق اقشار خاص و برخی مقررات موجود به طور کامل این صلاحیت از محاکم سلب نگردیده و در سه مورد محاکم مجاز به انجام افراز می باشند.
همچنین با توجه به اینکه تصمیم مسئول واحد ثبتی یک تصمیم اداری است به شرکاء مشاعی این حق داده شده تا ظرف مهلت قانونی بتوانند در دادگاه عمومی به تصمیم واحد ثبتی اعتراض نمایند. در صورتی که دوم موردی که جریان ثبتی ملکی به پایان نرسیده است و سوم زمانی که بین شرکای مشاعی محجوری وجود داشته باشد که در خصوص مورد اخیر، دادگاه اقدام به تقسیم خواهد نمود.
البته موارد دیگری نیز وجود دارد که دادگاه ها در مقام افراز اقدام می کنند. مانند: پرونده های تقسیم ترکه به شرطی که در میان اموال متوفی مال منقولی وجود داشته باشد.
در صورتی که تصمیم واحد افراز ثبتی به دلیل عدم وجود شرایط به جهت تقسیم، مبنی بر رد درخواست تقسیم باشد، از تصمیم واحد افراز ثبتی، می توان به دادگاه محل وقوع مال غیرمنقول مشاعی، اعتراض کرد و دادگاه به اعتراض مورد نظر رسیدگی می کند. تصمیم دادگاه در مورد اعتراض به تصمیم واحد ثبتی در افراز ملک مشاعی، قطعی و غیرقابل تجدید نظر میباشد.
مدارک و منضمات مورد نیاز اسناد و امور ثبتی جهت طرح دعوای اعتراض به تصمیم واحد ثبتی :
1– تصویر مصدق سند مالکیت (اختیاری)
2– تصویر مصدق تصمیم واحد ثبتی (اختیاری)
3– به همراه داشتن كارت ملي جهت احراز هويت و كارت عابر بانك جهت پرداخت هزينه ي دادرسي الزامي است.
تذکر: در صورت عدم وجود مدارك اختياري فوق مي توانيد يكي از دلایل ذيل را ارائه نماييد.
1– استماع شهادت شهود و مطلعين. 2– تحقيقات محلي. 3– معاينه محلي. 4– درخواست جلب نظر کارشناس. 5– درخواست استعلام. 6– شماره پرونده استنادي. 7– سایر دلایل و مستندات. 8– اتیان سوگند