a

Facebook

Twitter

کلیه ی حقوق متعلق به گروه وکلای بازرگان.
است طراحی شده توسط میهن وب سایت

8:45 - 17:00

ساعات کاری : شنبه تا پنجشنبه

تماس برای مشاوره

021-45518/09120213393

اینستاگرام

تلگرام

جستجو
فهرست
 

اموال و مالکیت

خانه > خدمات حقوقی > اموال و مالکیت

اموال و مالکیت

اموال و مالکیت

مسائل حقوقی مرتبط با حقوق اموال و مالکیت شامل دسته بندی زیر است:

اموال و مالکیت

1- ابطال سند رسمی (موضوع سند ملک است) :

سند مالکیت نوعی از سند رسمی است که پس از ثبت مال غیرمنقول در دفتر ثبت اسناد و املاک به مالک داده می شود.

ادامه مطلب

2- اثبات مالکیت (مالی غیر منقول) :

اثبات مالکیت از راه استناد به اماره تصرف یا از راه اثبات وقوع یکی از اسباب تملک یعنی عقود و قراردادها، اخذ به شفعه، ارث، حیازت مباحات است.

ادامه مطلب

3- اثبات مالکیت(مالی منقول) :

مالکیت از طرقی مانند استناد به اماره تصرف، اثبات وقوع یکی از اسباب تملک یعنی عقود و قراردادها، اخذ به شفعه، ارث، حیازت مباحات اثبات می­گردد.

ادامه مطلب

4- اخذ به شفعه :

هر گاه مال غیر منقول قابل تقسیمی بین دو نفر مشترک باشد و یکی از دو شریک حصه (سهم) خود را به قصد فروش به شخص ثالث منتقل کند، شریک دیگر حق دارد قیمتی را که مشتری داده به او بدهد و قسمت فروخته شده را تملک کند حق مزبور را حق شفعه و صاحب آن را شفیع می­گویند.

ادامه مطلب

5- استرداد سند (مالی) :

دعوی استرداد سند در زمینه ی مالی شامل مواردی است که می توانید در ادامه مطلب مطالعه نمایید

ادامه مطلب

6- استرداد مال :

دعوای استرداد مال مورد معامله از دعاوی بسیار شایع در محاکم است که در موارد بطلان، فسخ و عدم نفوذ معامله حادث می­گردد.

ادامه مطلب

7- الزام به تنظیم سند رسمی صلح سرقفلی :

حق سرقفلی حقی است مالی و قابل معامله که برای مالک یا متصرف قانونی محل­ های کسب و تجارت از طرف قانون گذار شناخته شده و میزان آن بستگی به عوامل مادی و معنوی متعدد دارد و مستاجر متصرف در اجاره محل کسب خود بر دیگران مقدم شناخته می­شود.

ادامه مطلب

8- تجویز انتقال منافع به غیر :

انتقال منافع هنگامی صورت می­گیرد که مستأجر تمام منافع خود را در یک خانه اجاره ای به شخص دیگری منتقل می­ نماید.

ادامه مطلب

9- تحویل اصل اسناد مالکیت (غیرمالی) :

در مواردی شخص می ­تواند تقاضای تحویل اصل اسناد خود را از دادگاه نماید که در ادامه مطلب می توانید این موارد را مطالعه نمایید.

ادامه مطلب

10- تخلیه اماکن :

تخلیه اماکن از نتایج مستقیم انحلال قرارداد اجاره است. اجاره ممکن است در اثر درخواست ابطال یا فسخ یکی از دوطرف عقد یا جانشین آنان منحل شود.

ادامه مطلب

11- تسلیط ید (وضع ید بر مال غیرمنقول(ملک)) :

منظور از تسلیط، وضع ید بر مال و تحت اختیار داشتن آن مال است.

ادامه مطلب

12- تسلیم مبیع ( تحویل مورد معامله) مال غیر منقول :

یکی از آثار عقد بیعی که صحیحاً واقع شود، آن است که بایع را به تسلیم مبیع ملزم می نماید. تسلیم یعنی قرار دادن مبیع در اختیار مشتری، به گونه ای که مشتری هر نوع تصرف و یا انتفاعی را نسبت به آن به عمل آورد، اما لازم نیست مبیع عملاً در اختیار و تصرف مشتری قرار گیرد.

ادامه مطلب

13- خلع ید :

دعوای خلع ید، دعوایی است که مالک یک مال غیر­منقول به طرفیت متصرف غیر­قانونی مال خود اقامه می­ کند و از دادگاه می ­­­­­­خواهد که به روند تصرف غیر مجاز متصرف پایان بخشیده و ملک وی را از تصرف او خارج کرده و تحویل او  دهند.

ادامه مطلب

14- دستور فروش ملک مشاع :

ملک مشاع یعنی مالکیت هیچ یک از مالکان شی واحد، مشخص نباشد به طوری که هر جزئی از اجزای شیء واحد متعلق حق مالکیت هر یک مالکان باشد.

ادامه مطلب

15- رفع اثر از اموال توقیفی (غیرمنقول) :

در مواردی شخص می­تواند تقاضای رفع اثر از اموال توقیفی نماید مانند: توقیف اموال محکوم علیه که قانون‌گذار آن­ها را غیرقابل توقیف معرفی کرده است.

ادامه مطلب

16- رفع تصرف عدوانی :

دعوای تصرف عدوانی یعنی ادعای متصرف سابق مبنی بر این که دیگری، بدون رضایت او مال غیرمنقول را از تصرف وی خارج کرده و اعاده تصرف خود را نسبت به آن مال درخواست می نماید.

ادامه مطلب

17- الزام به تنظیم سند مالکیت :

طبق قانون ثبت اسناد و املاک، همین که ملکی طبق مواد (22، 46 و 48) در دفتر املاک به ثبت رسید، دولت فقط کسی را که ملک به اسم او ثبت شده یا کسی که ملک به او منتقل گردیده و این انتقال نیز در دفتر املاک به ثبت رسیده، یا به موجب ارث مالک گردیده مالک خواهد شناخت.

ادامه مطلب

18- فک پلمپ :

پلمپ نمودن به معنای تعطیل کردن و جلوگیری از فعالیت یک مکان می­باشد. فک پلمپ واحدهای صنفی پس از صدور پروانه کسب و یا پس از گذشت یک هفته از تاریخ پلمپ در صورت تشکیل پرونده در اتحادیه و ارائه مدارک مربوط توسط متقاضی به اتحادیه توسط نیروی انتظامی انجام می­ گردد

ادامه مطلب

18- شرح حق انتفاع یا بهره مندی از اموال :

زمانی که یک شخص بلفرض مالک است و ملکش را به شخصی اجاره می دهد شخص (مالک) مالک عین است یعنی سند خانه به نام اوست ولی مستاجر مالک منفعت عین است که در اینجا مقصود از منفعت ملک اسکان پیدا کردن شخص مستاجر به مدت مقرر در اجاره نامه است که به این تفسیر حق انتفاع گفته می شود یا اینکه ملکی بلامالک است شخصی که در این ملک زندگی می کند حق بنام زدن ان ملک مذکور را ندارد ولی تا زمانی که مدعی در خصوص ملک پیدا نشده می تواند در انجا زندگی کند و از منفعت عین بهره مند باشد

ادامه مطلب

19-شفعه:

اگر 2 نفر در یک ملکی بین 2 نفر قابل تقسیم و مشترک باشد مثلا 3 دانگ به نام (الف) و 3 دانگ به نام (ب) باشد و شخص (الف) بخواهد 3 دانگ خود را به شخص نفر سومی (ج) بفروشد شریک (ب) میتواند پولی را که شخص سوم به اقای الف داده به او بازگرداند و کل 6دانگ ملک را برای خود خریداری کند به چنین حالتی حق شفعه میگویند در حقوق مدنی برای ملک 2 توصی امده است 1-عرصه 2-اعیان

ادامه مطلب

کلیه ی حقوق متعلق به گروه وکلای بازرگان است

Open chat
سلام
گروه وکلای بازرگان حلال مسائل حقوقی شماست.
اگر سوالی دارید بفرمایید؟
((همکاران ما شبانه روز به صورت آنلاین پاسخگوی شما عزیزان هستند)).