ثبت واقعه رجوع یا طلاق رجعی
ثبت واقعه رجوع یا طلاق رجعی
طلاق رجعی طلاقی است که در زمان عده میتوان از طلاق رجوع کرد و شوهر میتواند در زمان عده به همسر مطلقه خود رجوع کند. در اثر این طلاق، پیوند زناشویی به طور کامل از بین نمی رود و پس از ابطال نکاح ، زن و مرد تا زمانی که عده سپری نشده است، بیگانه نیستند و می توانند نکاح سابق را دوباره ادامه دهند. به منظور حفظ کیان خانواده و طبق ماده 20 قانون حمایت خانواده مصوب 1391 ثبت نکاح دائم، فسخ و انفساخ آن، طلاق، رجوع و اعلام بطلان نکاح یا طلاق الزامی است.
طلاق رجعی
در هر موردی که طلاق مابین زوجین، بائن نباشد، رجعی محسوب می شود و آثار حقوقی مخصوص به خود را دارد. یکی از آثار طلاق رجعی ، بقای زوجیت در ایام عده است و در این ایام، کما فی السابق، هر تکلیفی و حقی ما بین طرفین بوده که مخل اصل طلاق نباشد، قابلیت اجرایی دارد.
در طلاق رجعی، نفقه زن در ایام عده، بر عهده ی شوهر است و اگر زنی که در عده ی جلیه است، مرتکب زنا شود، به آن مرد زانی، حرام موبد می شود. ازدواج مرد، قبل از پایان عده، با خواهر همسری که در عده طلاق رجعی است، ممنوع است. همچنین در صورتی که شوهر، بخواهد در ایام عده طلاق رجعی، به زن رجوع نماید، ازدواج سابق آنها، با کلیه آثار و تعهدات ادامه یافته، و نیاز به ازدواج و ثبت مجدد ازدواج، نیست.
مدارک و منضمات مورد نیاز جهت طرح دعوای ثبت واقعه رجوع :
1- تصویر مصدق سند طلاق (اجباری)
2- به همراه داشتن كارت ملي جهت احراز هويت و كارت عابر بانك جهت پرداخت هزينه ي دادرسي الزامي است.
*در صورت عدم وجود مدارك اختياري فوق مي توانيد يكي از دلایل ذيل را ارائه نماييد.
1- استماع شهادت شهود و مطلعين. 2- شماره پرونده استنادي. 3- ساير دلايل و منضمات. 4- تحقیقات محلی. 5- اتیان سوگند