رسیدگی مجدد و طاری
رسیدگی مجدد و طاری یا تجدید نظر به مفهوم دوباره قضاوت کردن امری است که بدواً مورد قضاوت قرار گرفته و به نوعی بازبینی اعمال دادگاه نخستین است. در نتیجه دادگاه تجدید نظر از همان اختیارات دادگاه بدوی برخوردار است. به موجب ماده 331 قانون آیین دادرسی مدنی آراء حکم صادره در خصوص دعوای مالی در صورتی قابل تجدیدنظر است که ارزش آن بیش از سه میلیون ریال باشد.
در صورتی که ضمن یک دادخواست دعاوی متعددی مطرح و مورد رسیدگی قرار گیرد. قابلیت تجدیدنظر هر دعوا با توجه به نوع یا میزان خواسته همان دعوا معین میگردد.
کلیه احکام صادره در دعاوی غیرمالی، همچنین احکام راجع به متفرعات دعوا (حقوقی که افزون بر اصل خواسته، قابل مطالبه بوده و این مطالبه مستلزم اقامه دعوای مستقل نباشد.) در صورتی که حکم راجع به اصل دعوا نیز قابل تجدیدنظر باشد، قابل تجدیدنظرخواهی خواهد بود.
قرارهای رد دعوا، ابطال دادخواست، رد دادخواست و غیره قطعی است و در صورتی قابل تجدیدنظر خواهد بود که حکم صادر شده راجع به اصل دعوا قابل تجدیدنظر ( رسیدگی مجدد و طاری ) باشد.
همچنین به موجب ماده 232 قانون آيين دادرسي كيفري آراي دادگاههاي عمومی و انقلاب در امور كيفري قطعي است مگر در خصوص جرایمی که مجازات قانوني آنها اعدام يا رجم است. یا مشمول مجازات حد يا قصاص نفس و اطراف ميباشد همچنین ضبط اموال بيش از يك ميليون ريال و مصادره اموال و جرایمی که طبق قانون مستلزم پرداخت بيش از خمس ديه كامل است یا جرایمی که حداكثر مجازات قانوني آن بيش از سه ماه حبس يا شلاق يا جزاي نقدي بيش از پانصد هزار ریال و محكوميتهاي انفصال از خدمت باشد.
بدين ترتيب آراء قابل تجدیدنظر در امور کیفری نه تنها شامل احكام صادرشده در ماهيت موضوع رسيدگي ميشود، بلكه شامل قرارهايي هم كه بدون اظهار نظر در ماهيت موضوع صادر شده و قاطع دعوي نباشد نيز ميگردد.
مدارک و منضمات مورد نیاز جهت طرح دعوای تجدیدنظرخواهی یا رسیدگی مجدد و طاری
*در صورت عدم وجود مدارك اختياري فوق مي توانيد يكي از دلایل ذيل را ارائه نماييد.
کلیه ی حقوق متعلق به گروه وکلای بازرگان است