تسلیم مبیع ( تحویل مورد معامله) مال غیر منقول
تسلیم مبیع ( تحویل مورد معامله) مال غیر منقول
بر حسب بند 3 قانون مدنی یکی از آثار عقد بیعی که صحیحاً واقع شود، آن است که بایع را به تسلیم مبیع ملزم می نماید. تسلیم یعنی قرار دادن مبیع در اختیار مشتری، به گونه ای که مشتری هر نوع تصرف و یا انتفاعی را نسبت به آن به عمل آورد، اما لازم نیست مبیع عملاً در اختیار و تصرف مشتری قرار گیرد.
در تسلیم مبیع، هنگامی که مال مورد معامله غیرمنقول است، تسلیم در محل وقوع مال غیرمنقول انجام می گیرد، مگر آنکه وسیله مادی آن مال، مثلاً کلید و یا سند مالکیت باشد که در این صورت باید در محل وقوع بیع انجام پذیرد.
ماده قانونی الزام به تحویل مبیع
ماده ۲۲ قانون ثبت در راستای احراز مالکیت ملک و دعاوی مربوط به آن، عنوان می کند که از نظر قانونی، تنها کسی که سند ملک به نام او و در دفتر املاک ثبت شده است، یا کسی که ملک به وی منتقل شده و این انتقال نیز در دفتر املاک به ثبت رسیده است، مالک رسمی و قانونی ملک است.
از همین رو، به منظور اقرار خریدار بر مالکیت بیع، ابتدا باید بتواند ملک را به نام خود در دفتر املاک ثبت و سند نماید. همچنین می تواند همزمان اقدام به اقامه دو دعوی با موضوعیت اول الزام به تنظیم سند رسمی و موضوع دوم الزام به تحویل مبیع نماید. در این دو صورت امکان رد دعوی در دادگاه وجود ندارد.
مدارك و منضمات مورد نياز جهت طرح دعوای تسلیم مبیع ( تحویل مورد معامله) مال غیر منقول :
1- تصویر مصدق قرارداد (اجباری)
2- تصویر مصدق سند مالکیت (اجباری)
3- ( حداقل یکی از دلایل فوق باید انتخاب شود)
4- به همراه داشتن كارت ملي جهت احراز هويت و كارت عابر بانك جهت پرداخت هزينه ي دادرسي الزامي است.
*در صورت عدم وجود مدارك اختياري فوق مي توانيد يكي از دلایل ذيل را ارائه نماييد.
1- استماع شهادت شهود و مطلعين. 2- تحقيقات محلي. 3- معاينه محلي. 4- درخواست جلب نظر کارشناس. 5- درخواست استعلام. 6- شماره پرونده استنادي. 7- سایر دلایل و مستندات. 8- اتیان سوگند