با توجه به اینکه در حال حاضر داوری بین المللی عمدتا مبنی بر قوانین داخلی کشورها است، مطالعه سیستم های حقوقی داخلی مفید می نماید. به خصوص اینکه تدوین مقررات بین المللی با توجه به همین مقررات داخلی انجام گرفته و می گیرد
این دیوان دارای اساسنامه ای است که از ۷ ماده تشکیل شده است و شامل مواردی است : 1- وظیفه دیوان. 2- اعضای دیوان. 3- طرز تشکیل جلسه هیأت عمومی دیوان. 4- کمیته دیوان. 5- دبیر خانه دیوان. 6- محرمانه بودن کار دیوان. 7- صلاحیت دیوان در ارتباط با اصلاح مقررات داوری.
امروزه مراکز و انجمن های مختلفی به داوری توجه می کنند و کنفرانس های علمی و کتب و مجلات متعددی به داوری می پردازند: در آلمان، فرانسه، انگلیس، اسپانیا، آمریکا، سوئیس و غیره.
وظایف این مراکز متعدد است: شناساندن مزایای داوری به تجار و صنعتگران، معرفی رسیدگی قضائی از طریق داوری به آنها، مطالعه تطبیقی و معرفی حقوق کشورهای مختلف در این رابطه، در کنار این فعالیت ها، این مراکز به امر سازماندهی داوری نیز می پردازند.
قوانین کشورهای اروپایی، آهسته آهسته به داوری رسمیت بخشیدند و برای تصمیمات داورها قدرت اجرایی قائل شدند؛ مثلا، قانون آیین دادرسی مدنی ایتالیا مصوب 1865 از سازش از طریق داوری صحبت می کند.