a

Facebook

Twitter

کلیه ی حقوق متعلق به گروه وکلای بازرگان.
است طراحی شده توسط میهن وب سایت

8:45 - 17:00

ساعات کاری : شنبه تا پنجشنبه

تماس برای مشاوره

021-45518/09120213393

اینستاگرام

تلگرام

جستجو
فهرست
 

آغاز داوری توسط دادگاه داوری

خانه > خدمات داوری  > درخواست داوری > آغاز داوری توسط دادگاه داوری

آغاز داوری توسط دادگاه داوری

آغاز داوری توسط دادگاه داوری

گفتیم که امر داوری توسط دیوان انجام نمیشود، بلکه این دوران هستند که مسئولیت انجام آن را به عهده دارند. به موجب ماده ۱۳ مقررات داوری اتاق، دبیرخانه پس از تشکیل دادگاه داوری پرونده را به آن تسلیم می کند. تسلیم پرونده به دادگاه داوری موکول به این است که پیش پرداختهای هزینه ها که دبیرخانه در این مقطع مطالبه کرده، پرداخت شده باشد.

از زمان تسلیم پرونده به دادگاه داوری، ارتباط مستقیم طرفین دعوا با دادگاه داوری برقرار میشود، و کلیه مکاتبات و تبادل لوایح با دادگاه انجام می شود. نسخه ای از مکاتبات نیز برای دبیرخانه دیوان ارسال می گردد. ارتباط دادگاه با دیوان نیز از طریق مشاور حقوقی انجام می شود که توسط دبیرخانه برای این امر انتخاب شده است. آغاز داوری توسط داور یا داوران متضمن دو اقدام اساسی است: ).

۱. تنظیم داوری نامه.

۲. تدوین زمان بندی برای رسیدگی (ماده ۱۸ مقررات داوری اتاق).

۱- تنظیم داوری

داوری نامه، سندی است که بر اساس اسناد و مدارک واصله یا با حضور طرفین و با توجه به آخرین لوایح آنها تنظیم میگردد، شرح وظایف و مأموریت دادگاه داوری را مشخص می نماید. این سند باید متضمن موارد زیر باشد:

• اسم و مشخصات كامل طرفین ؛

• نشانی طرفین که ابلاغها و مراسلات در جریان داوری به آنجا ارسال خواهد شد؛ خلاصه ای از ادعاهای طرفین و خواسته هر یک از آنان و تا حدودی که ممکن باشد، ذکر مبلغ خواسته اصلی و در صورت اقتضاء، خواسته متقابل؛

• قید فهرست موضوعات مورد اختلاف، جر در صورتی که به نظر دادگاه داوری مناسب نباشد؛

• اسم کامل و مشخصات و نشانی داوران؛

• محلی داوری؛

• ذکر مشخصات آیین داوری حاکم و نیز در صورتی که به دادگاه اختیار داده شده باشد که به صورت کدخدامنشی (amiable composition) و یا بر اساس قاعده eXaequOet DOnO (اصل نصف و برابری) تصمیم گیری کند.

تنظیم داوری نامه در حقیقت به منزله تعیین و صلاحیت دادگاه داوری است به نحوی که اگر دادگاه از محتویات آن عدول کند یا از حد آن فراتر رود، در آن قسمت که خارج شده است، تصمیم او معتبر نخواهد بود. ماده ۱۹ مقررات داوری اتاق، در این رابطه، مقرر می کند که پس از اینکه داوری نامه امضاء شد یا به تصویب رسید، هیچ یک از طرف ها نمی تواند ادعای جدیدی، اعم از اصلی یا متقابل، که خارج از چارچوب آن سند باشد مطرح سازد؛ مگر اینکه دادگاه داوری با توجه به ماهیت ادعای جدید و نیز با توجه به مرحله داوری و سایر اوضاع و احوال مرتبط، اجازه طرح آن را بدهد. علاوه بر این، داوری نامه وسیلهای برای نظارت دقیق دیوان داوری بر کار دادگاه داوری است از این حیث که معین شود دادگاه داوری از حدود اختیارات خود، در طول رسیدگی، خارج شده است یا خیر، باید یاد آوری کرد که تنظیم داوری نامه از ویژگیهای داوری توسط دیوان داوری اتاق بازرگانی بین المللی است. الزاماً در سایر داوریها (از جمله داوری های مروری – مانند داوری تحت قواعد آنسیترال) دیده نمی شود. ضمناً هرگاه یکی از طرفین در تنظیم آن شرکت نکرده یا آن را امضاء نکند، داوری نامه باید برای تصویب به دیوان تسلیم شود (بند ۳ ماده ۱۸).

2- تدوین برنامه زمان بندی رسیدگی

دادگاه داوری

علاوه بر سند فوق، دادگاه داوری باید، در اثنای تنظیم داوری نامه یا در اسرع وقت بعد از آن، پس از مشورت با طرفین، برنامه ای که در آن داوری زمان بندی شده باشد، تدوین کند. این سند، برای طرفین و برای دیوان ارسال میشود. دادگاه می تواند به تشخیص خود، هر گونه تغییری در این برنامه بدهد لیکن باید مراتب را به طرفین و دیوان اطلاع دهد (بند ۴ ماده ۱۸ مقررات داوری اتاق). مقررات اخیر از سال ۱۹۸۸ لازم الاجرا شده اند و هدف از آنها تسریع در رسیدگی است. البته، مقررات داوری قبلی اتاق پیش بینی یک مهلت شش ماه برای انجام کل کار داوری معمول داشته بود، که میبایست، جز در صورتی که مهلت مزبور توسط دیوان تمدید می شد، دادگاه داوری رأی خود را صادر کند. قاعده اخیر هنوز هم معتبر است ولی، مقررات خواسته است بر تسریع انجام امر داوری تأکید بیشتری داشته باشد، بدون آنکه، البته، تا آنجا پیش رود که به حالت انعطاف پذیری داوری از حیث مهلت انجام لطمهای وارد کند. همان طور که گفته شد، داوری اگرچه باید زمان بندی شود لازم است در مهلت شش ماه انجام گیرد، لیکن، هم برنامه زمانبندی و هم مهلت شش ماهه مرتوم، قابل اصلاح و تغییرند.

کلیه حقوق متعلق به گروه وکلای بازرگان می باشد

Open chat
سلام
گروه وکلای بازرگان حلال مسائل حقوقی شماست.
اگر سوالی دارید بفرمایید؟
((همکاران ما شبانه روز به صورت آنلاین پاسخگوی شما عزیزان هستند)).