a

Facebook

Twitter

کلیه ی حقوق متعلق به گروه وکلای بازرگان.
است طراحی شده توسط میهن وب سایت

8:45 - 17:00

ساعات کاری : شنبه تا پنجشنبه

تماس برای مشاوره

021-45518/09120213393

اینستاگرام

تلگرام

جستجو
فهرست
 

صحت قرارداد مشارکت مدنی بانکی

صحت قرارداد مشارکت مدنی بانکی

صحت قرارداد مشارکت مدنی بانکی به منظور تسویه ی تسهیلات قبلی

متأسفانه قراردادهای بانکی در مراحل انعقاد و اجرا دارای ایرادهای متعدد و متنوعی می باشند که برخی از این ایرادها باعث بطلان تمام قرارداد یا جزئی از آن می گردد. با توجه به اینکه موضوع بحث ما در مورد اعطای تسهیلات جهت تسویه تسهیلات قبلی است، با فرض عدم وجود اشکال دیگری در قرارداد، موضوع را بررسی می کنیم. همچنان که گفتیم در صورت توافق بانک و مشتری به منظور انعقاد قراردادی از نوع مشارکت به منظور تسویه ی تسهیلات قبلی عده ای انعقاد قرارداد دوم را صحیح می دانند.

قائلين به اعتبار قرار داد، هریک به دلیلی آن را معتبر می دانند و به همین جهت اگر چه همه ی این افراد معتقد به صحت قرارداد هستند؛ ولی استناد آنها به دلایل مختلف باعث شده است که هر یک آثار متفاوتی برای عقد دوم در نظر بگیرند که در ادامه با تقسیم بندی هریک از این نظرات با توجه به علتی که هریک از این رویه ها در آراء صادره از سوی طرفدران خود به آن استناد کرده اند به بررسی این نظرات می پردازیم.

صحت قرارداد مشارکت مدنی بانکی

نظریه صحت قرارداد مشارکت مدنی بانکی به لحاظ غیر معین قلمداد کردن این عقود

طرفداران این نظریه بیان می دارند قرارداد مشارکت مدنی بر اساس ماده ۲۰ آیین نامه اعطای تسهیلات بانکی (ماده ۲۰ آیین نامه اعطای تسهیلات بانکی: اشر کت مدنی در صورتی تشکیل و تحقق خواهد یافت که شرکا طبق قرارداد سهم الشرکه نقدی خود را به حساب مخصوصی که در بانک برای شرکت افتتاح می گردد واریز نمایند )به محض واریز سرمایه به حساب مشتر ک واقع و عقد به طور صحیح منعقد می گردد؛ بنابراین عقد مشارکت با امضاء قرارداد و واریز سرمایه به حساب شریک محقق می گردد و بدین جهت قراردادهای مشارکت بانکی را نباید همان قرارداد مشارکتی قانون مدنی دانست.

ادامه مطلب

 نظریه صحت قراردادهای مشارکت مدنی بانکی با توجه به معین و مستقل بودن عقد دوم

طرفداران این نظریه اعلام می کنند قرارداد مشارکت مدنی بانکی عقدی نامعین و متفاوت از قرارداد مشارکت مدنی نمی باشد و در قوانین و مقررات بانکی شرایط و ضوابط این عقود جهت هماهنگی بین بانک ها تعیین شده است. حال اگر قراردادی جهت تسویه ی قرارداد قبلی منعقد گردد این قرارداد به عنوان یک قرارداد مستقل از قرارداد قبلی صحیح می باشد و خللی به صحت عقد وارد نیست؛ زیرا ضمانت اجرای این تخلف ابطال قرارداد نمی باشد و قوانین بانکی نیز چنین ضمانت اجرایی را پیش بینی نکرده اند. تخلف بانک صرفا یک تخلف اداری محسوب می گردد که اثر آن در ماهیت قرارداد باطل بودن مازاد نرخ سودی است که بانک بیش از میزان دستورالعمل های لازم الاجرای بانک مرکزی تعیین نموده است.

ادامه مطلب

نظریه صحت قراردادهای مشارکت مدنی بانکی به لحاظ تمدید قرارداد

در صورتی که تسهیلاتی در قالب مشارکت به مشتری جهت تسویه ی تسهیلات قبلی پرداخت گردد، قصد طرفین دادن مهلت به مشتری می باشد تا بتواند نسبت به پرداخت اقساط تسهیلاتی که معوق شده است، اقدام کند؛ بنابراین قرارداد دوم تمدید قرارداد اول و اعطای مهلت به مشتری است.

ادامه مطلب

کلیه ی حقوق متعلق به گروه وکلای بازرگان است

Open chat
سلام
گروه وکلای بازرگان حلال مسائل حقوقی شماست.
اگر سوالی دارید بفرمایید؟
((همکاران ما شبانه روز به صورت آنلاین پاسخگوی شما عزیزان هستند)).