وکالت تخلیه املاک مسکونی – وکالت تخلیه املاک مسکونی و تجاری مستاجر – چگونگی مجوز تخلیه املاک ؟ – اجاره نامه – مدت اجاره
اجاره عقد معوضی است كه به موجب آن مستاجر مالك منافع عین مستاجره به مدت معینی می شود.در حال حاضر چهار قانون مهم حاکم بر قرارداد اجاره عبارتند از:
قانون روابط موجر و مستاجر سال 1356، قانون روابط موجر و مستاجر سال 1362، قانون روابط موجر و مستاجر سال 1376 وقانون مدنی. موضوع عقد اجاره در بخش املاک به دو دسته اماکن تجاری و مسکونی تقسیم می شود که می توان به طور کلی گفت که در بخش اجاره محل کسب و تجارت قانون مصوب 1356 و در بخش اجاره محل سکونت قانون مصوب 1362 حاکم است و در مورد قراردادهای اجاره محل کسب و مسکن که بعد از سال 1376 منعقد می گردند قانون مدنی و قانون روابط موجر و مستاجر سال 1376 حکومت دارند.قوانین فوق مواردی را مشخص کرده است که موجر یا مستاجر می توانند قرارداد اجاره را فسخ کنند و تخلیه عین مستاجره را بخواهند.
پس از پایان قرارداد اجاره ، چنانچه مستأجر عین مستأجره را تخلیه ننماید ، مالک می تواند حسب مورد از مراجع مربوطه درخواست تخلیه نماید .
1 – چنانچه اجاره نامه عادی باشد و شرایط دستور تخلیه را داشته باشد یعنی اجاره نامه با قید مدت اجاره بوده ، در دو نسخه تنظیم شده ، به امضاء موجر و مستأجر رسیده و دو نفر شاهد هم ذیل آنرا امضاء نموده باشند ، موجر می تواند به شورای حل اختلافی که ملک در حوزه آن واقع است مراجعه نموده و تقاضای صدور دستور تخلیه را نماید ، چنانچه املاک مسکونی با وکالتنامه رسمی اجاره داده شده باشند و اجاره نامه نیز عادی باشد ، مالک شخصاً و یا توسط وکیل دادگستری می تواند از طریق شورای حل اختلاف مبادرت به تخلیه نماید .
در صورتی که اجاره نامه عادی باشد وکیل ( وکیل به موجب وکالتنامه رسمی) بخواهد نسبت به تخلیه ملک اقدام نماید می تواند به وکیل دادگستری مراجعه و به موجب وکالتنامه رسمی و با توجه به حدود اختیارت و موارد مندرج در آن به وکیل دادگستری وکالت تا وکیل دادگستری نسبت به درخواست تخلیه اقدام نماید .
2 – چنانچه اجاره نامه رسمی باشد ، موجر و یا وکیل وی ، در ابتدا به دفتر خانه اسناد رسمی که اجاره نامه رسمی در آن تنظیم شده مراجعه و پس از صدور اوراق اجراییه ، برای ابلاغ و اجرای آن به دایره اجرای اسناد رسمی ثبت محل مراجعه می نماید .
3 – پس از ابلاغ اوراق قضایی و یا اجراییه ، چنانچه ظرف 3 روز مستأجر اقدام به تخلیه محل و تحویل آن ننماید ، امر تخلیه در روز و ساعت معین توسط مأمور اجرا انجام می پذیرد ، چنانچه در زمان اجرای تخلیه ، به علت وقوع حوادث غیر مترقبه ، مستأجر قادر به تخلیه مورد اجاره نباشد و استمهال نماید ، مراتب درخواست وی توسط مأمور اجرا به مقام دستور دهنده گزارش می شود و مقام صالح می تواند با استمهال مستأجر برای یک نوبت به مدت حداکثر یک ماه موافقت کند