بر اساس متن قانون مجازات اسلامی اگز مسئول و مقامی از مقامات قضائی وظایف خود را انجام ندهد و از انجام آن به دلایل مختلف سرباز زند قانون با وی برخورد جدی خواهد کرد.
امروزه قسمتهای مختلف دولت در قالب وزارتخانهها، سازمانها، مؤسسات عمومی، نهادهای انقلابی، شرکت های دولتی و بانک ها و … در حدود وظایف و اهداف خود مبادرت به اقدامات و عملیاتی مینمایند.
یكی از شرایط اساسی لازم برای تحقق این جرم، در حال انجام وظیفه بودن مامور دولت است. مامورین دولت، چنانچه در حدود وظایف محول و صلاحیت و اختیارات خود عمل كنند، اعمالشان قانونی است و حمله به آن ها یا مقاومت در برابر آنان در این حالت ، تمرد محسوب می شود؛ اگر خارج از حدود وظایف و صلاحیت و اختیارات خود عمل كنند، اعمالشان غیر قانونی است.
با وجود اهمیت چکدر مبادلات امروز نسبت به آن بیتوجهیهایی صورت گرفته و در بسیاری از موارد دیده شده عدم آگاهی از یک ماده یا تبصره آن به دشواریهای زیادی برای شهروندان منتهی شده است.
هر انسانی حق دارد در هنگام مواجه شدن با خطر به دفاع از جان، مال و ناموس خود و افرادی که دفاع از آنها بر وی واجب است، اقدام کند. این اقدام در اصطلاح “دفاع مشروع” نامیده میشود که علاوه بر فقه اسلام، قانون مجازات اسلامی کشور ما و قوانین جزایی سایر کشورها نیز به آن پرداخته است
هر گاه محلي يا چيزي برحسب امر مقامات صالح رسمی مهر يا پلمپ شده باشد و كسی عالما و عامدا آنها را بشكند يا محو نمايد يا عملی مرتكب شود كه در حكم محو يا شكستن پلمپ تلقی شود مرتكب به حبس از سه ماه تا دو سال محكوم خواهد شد
شهادت دروغ به این معناست که شخصی شهادتی برخلاف واقعیت و حقیقت ارائه دهد. این جرم از جرایم عمدی است و از این رو نمیتوان کسی را که سهواً و به اشتباه مبادرت به بیان اکاذیب در قالب شهادت کرده است، مشمول جرم شهادت دروغ دانست.
قوادی به معنای رساندن زن ومردی یا مرد بامردی دیگری به منظور ارتکاب عمل منافی عفت است. این جرم از یک جرم ساده به جرمی سازمان یافته وبه یک بحران بزرگ اجتماعی تبدیل شده است که این جرایم از قبیل قاچاق زنان ودختران وتشکیل باندهای فساد ومراکز فحشا رابه همراه دارد.
منازعه یکی از جرایم علیه اشخاص محسوب میشود كه غیر قابل گذشت است. تحقق این جرم، منوط به شرکت حداقل سه نفر و ایجاد یکی از نتایج مصرح در ماده 615 بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی است.